Vaření guláše
Vaření guláše na Den dětí se stal již neodmyslitelnou tradicí. Řadu dní před touto akcí se děti ptají, kdy již přijde onen očekávaný den.
Opět se rozdělí do skupin, rozdělí si role, přinesou kuchyňské náčiní, od paní kuchařky dostanou suroviny k vaření a jdou "na věc". Umyté stoly a ruce jsou samozřejmostí pro ty, kteří se starají o přípravu surovin. Ti, kteří zabezpečují, aby bylo na čem vařit a starají se o oheň, zase musí nanosit dříví, připravit ohniště a rozdělat oheň. Uvědomují si, že jeden bez druhého by to nefungovalo, každý má ve skupině svoji roli.
I když každá skupina pracuje podle daného postupu, každý guláš má trochu jinou chuť, ale všechny jsou vynikající. Letos to mohl ocenit i pan starosta, který byl pozván na hlavní ochutnávku a prý nevěděl, jak jsou děti šikovné. Děti, chválíme!!!
|